Champions League beker

De Champions League beker wordt elk jaar uitgereikt aan de winnaars van de Champions League. De huidige versie van de beker wordt al sinds 1967 uitgereikt, en tot 2008 mochten teams die het toernooi drie maal achter elkaar wisten te winnen de beker houden.

Vijf clubs bezitten een originele versie van de Champions League beker: Ajax, Real Madrid, Bayern München, AC Milan en Liverpool. Vanaf 2008 krijgen de winnaars een replica van de beker en blijft de originele versie in het bezit van de UEFA.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  De Champions League beker is 73,5cm hoog en weegt 7,5kg. De trofee is gemaakt van zilver en ontworpen door Jürg Stadelmann uit Zwitserland. Volgens hem is dit niet een artistiek meesterstuk, maar iedere voetballer wil de beker toch vasthouden.

  Kampioenen zijn verplicht om de replica zorgvuldig te bewaren. De replica van de beker mag de club niet zonder toestemming verlaten en de beker mag niet gebruikt worden door derden (zoals sponsoren en commerciële partners).

  Beker Champions League
  Beker Champions League

  Ticket voor de groepsfase van het volgende seizoen

  De winnaar van de Champions League krijgt een ticket voor de groepsfase van de eerstvolgende editie van deze belangrijke competitie. Uiteraard tenzij de winnaar al via de nationale competitie geplaatst is voor de Champions League.

  Ook mag de winnaar spelen tegen de winnaar van de Europa League om de UEFA Super Cup.

  Tot slot plaatst de Champions League kampioen zich voor het WK voor clubs, dat door de FIFA georganiseerd wordt.

  40 medailles voor de finalisten van de Champions League

  Sinds 2012 ontvangt het kampioensteam 40 gouden medailles, en de verliezend finalisten krijgen 40 zilveren medailles uitgereikt.

  Champions League beker veel gestelde vragen (FAQ)

  Wat krijgt de winnaar van de Champions League?

  De winnaar van de Champions League krijgt een ticket voor de groepsfase van het volgende seizoen. Ook mag het team deelnemen aan de Super Cup en het WK voor clubs.

  Hoe hoog is de beker van de Champions League?

  De beker van de Champions League is 74cm hoog.

  Hoe zwaar is de beker van de Champions League?

  De beker van de Champions League is 11kg zwaar.

  Datum gepubliceerd: 18-01-2021 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  De Champions League beker wordt elk jaar uitgereikt aan de winnaars. De beker is 74cm hoog en 11kg zwaar. De kampioen ontvangt een replica van de trofee.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Voetbal bij Ziggo Sport