9 van de meest iconische Champions League finale momenten

Het allermooiste voetbal zie je misschien wel tijdens de Champions League. In dit piece de resistance van de voetbalwereld zie je een aantal van de meest schitterende goals en zijn we ook getuige geweest van een aantal van de bizarste comebacks – die soms tot verhitte situaties en wedstrijden hebben geleid. 

Verhit of niet, deze momenten hebben zeker bijgedragen aan enkele van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van de UEFA Champions League. En voetbalfans die graag inzetten plaatsen, zullen het daarmee eens zijn. De volgende keer dat je naar je favoriete wedstrijd kijkt, ben je misschien wel geïnteresseerd in deze Lapilanders Casino bonus voor Nederlandse spelers

9 van de meest iconische Champions League finale momenten

#1. Ajax vs. Milan (1995)

In 1995 won Ajax van AC Milan, met een bizar jong team – de gemiddelde leeftijd van de spelers was slechts 23(!) Onder hen was Patrick Kluivert, die het enige doel scoorde en zo voor de Ajacieden de winst mee naar huis wist te nemen. Dit was de laatste keer dat Ajax de Champions League won. Ze hebben in totaal vier keer gewonnen: back to back to back in 1971, 1972 en 1973, en dus met die jonge elftal in 1995. 

#2. Dejan Stankovic (2005)

In 2005 was het Dejan Stankovic die het meest indrukwekkende stukje techniek ooit liet zien. Nadat de keeper de bal wegbokste, twijfelde Stankovic geen seconde en leverde hij een bizarre poeier om hem vanaf de middenlijn zo het goal in te schieten. 

#3. Hop hop hop, Mourinho in galop 

In 2004 was het FC Porto die Manchester United in 2004 uit de kwartfinales schoot, en wel doordat Costinha na een bloedstollende finale een vrije trap wist te scoren. Mourinho was hier zo blij mee, dat hij vanaf zijn dug-out in een wilde galop langs het veld naar één van de hoeken rende, terwijl hij als een wild paard galoppeerde en wild met zijn armen juichte. Deze uitbarsting is één van de meest legendarische momentjes uit de Champions League – de oh zo serieuze Mourinho die als een schooljongen langs het veld rent kan je iedere keer weer aan het lachen maken. 

#4. Chelsea scoort, Liverpool scoort, Chelsea schoort…

In 2009 speelden Chelsea en Liverpool tegen elkaar in de halve finales. Onder leiding van Guus Hiddink wist Chelsea uiteindelijk te winnen, maar zeker niet zonder slag of stoot. In totaal leverden de twee wedstrijden een 7-5(!) aggregaat op. De eerste wedstrijd eindige in een 3-1, en de tweede in 4-4. Wat een goalfestijn. 

#5. De legendarische comeback van Werder Bremen 

Werder Bremen moest in 1994 in de groepsfase tegen Anderlecht en na 65 minuten zag het er alles behalve rooskleurig uit: ze stonden met 3-0 achter en leken roemloos van de kaart geveegd te gaan worden. Maar dat bleek slechts het begin van een legendarische comeback: Werder Bremen scoorde uit het niets het ene na het andere goal en wist met 3-5 te winnen van Anderlecht. Een comeback voor in de geschiedenisboeken. Hoe onwaarschijnlijk bloedstollend moet het zijn geweest voor de Werder Bremen fans op de tribune? 

 #6. Steven Gerrard vs. Olympiakos

In 2004 moest Liverpool Olympiakos met twee doelpunten verschil verslaan om door te gaan naar de knock-outfase van de Champions League. 

Rivaldo van Olympiakos zette de Grieken op voorsprong met een verbluffende vrije trap, maar Florent Sinama-Pongolle maakte gelijk voor de roodgelen. 

Neil Mellor gaf de Kopites hoop met een treffer in de 81e minuut, voordat Steven Gerrard het dak van Anfield liet exploderen door in de laatste minuut nog een fantastisch goal te scoren en wist te winnen. 

#7. Manchester laat Bayern vliegensvlug verliezen

In Champions League finale in 1999 dacht Bayern dat het wel een gelopen race was: na 86 minuten stonden zij met 1-0 voor en leek Manchester niet echt meer een kans te maken. Maar toen kwamen Ole Gunnar Solskjaer en Teddy Sherinham om sneller dan het licht twee goals te maken in blessuretijd en op het allerlaatste moment toch Manchester United weer lieten winnen. 

#8. Zidane’s linkervoet

Om te winnen in 2001 moest Real Madrid scoren tegen Bayer Leverkusen. Dat was geen probleem voor Zindedine Zidane – met zijn linkervoet, terwijl hij rechts is – knalt hij er een heerlijk doelpunt in en wist zo de wedstrijd voor Real te beslissen. 

#9. De moeder aller comebacks: Liverpool in Istanbul

Liverpool stond na 45 minuten 3-0 achter tegen AC Milan en leek kansloos. De Liverpool fans gingen naar huis en AC Milan was klaar om te gaan feesten. Maar na de rust leek er wel een ander Liverpool naar buiten te komen: in zes minuten scoorden zij 3 keer en wisten zo de stand recht te trekken. Na een lange extra speeltijd was het tijd voor een dramatische penalty shoot-out die uiteindelijk door Liverpool – die opnieuw op achterstand kwamen – gewonnen. Het Mirakel van Istanbul was voltrokken. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-09-2023 15:51 | Bijgewerkt op: 27-09-2023 15:51 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Deze 9 momenten uit de Champions League zijn legendarisch binnen het kampioenschap. Van comebacks tot fantastische goals, dit zijn allemaal hoogtepunten.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon