Finale Champions League van Rusland naar Frankrijk

De finale van de Champions League wordt verplaatst van Rusland naar Frankrijk. De UEFA heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de oorlog door Rusland in Oekraïne.

De finale van de Champions League zou eerst plaatsvinden in Sint-Petersburg op 28 mei om 21:00 uur. De UEFA heeft in een buitengewone vergadering besloten om deze wedstrijd te verplaatsen naar het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Verder heeft de voetbalbond besloten dat alle Russische en Oekraïnse clubs hun thuiswedstrijden op neutraal terrein moeten spelen.

De UEFA heeft de Franse president Emmanuel Macron bedankt voor de gastvrijheid. Ook steunt de Europese voetbalbond de inwoners van het getroffen Oekraïne.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-02-2022 11:12 | Bijgewerkt op: 25-02-2022 11:12 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Champions League finale is verplaatst van Sint-Petersburg (Rusland) naar Parijs (Frankrijk). UEFA heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de oorlog.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com