VAR wordt vaker ingezet in Europese wedstrijden van de UEFA

De VAR wordt eerder en vaker ingezet in Europese wedstrijden van de UEFA, zoals de Champions League, Europa League en Conference League.

In het seizoen 2023/24 zal het aantal wedstrijden waar een VAR aanwezig is toenemen met 239 duels in de UCL, UEL en UECL.

In de Champions League zal de VAR bij alle wedstrijden aanwezig zijn, dus ook in alle voorrondes. Dit is voor het eerst in de geschiedenis. Het betekent een uitbreiding van 63 wedstrijden ten opzichte van vorig seizoen, toen de VAR vanaf de derde kwalificatieronde assisteerde.

In de Europa League en Conference League zal de VAR zijn intrede doen vanaf de derde kwalificatieronden respectievelijk de play-offs. Hierdoor zal de VAR maar liefst 36 extra wedstrijden van de Europa League en 140 wedstrijden van de Conference League aanwezig zijn. 

Vanaf het seizoen 2024/25 zal de VAR al vanaf de eerste kwalificatieronden van de Europa League meekijken. Voor de Conference League wordt nog onderzocht of de VAR al eerder in het toernooi ingezet kan worden, aangezien het om een behoorlijk aantal wedstrijden gaat.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-07-2023 20:50 | Bijgewerkt op: 11-07-2023 20:50 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De VAR wordt eerder en vaker ingezet in Europese wedstrijden van de UEFA, zoals de Champions League, Europa League en Conference League.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.