Format Champions League verandert in seizoen 2024 2025

Het format van de Champions League gaat veranderen vanaf seizoen 2024/25. Dat heeft het uitvoerend comité van de UEFA vandaag bekend gemaakt.

De hervorming van het miljoenenbal komt na twee jaar uitvoerige besprekingen met alle stakeholders in de voetbalwereld. Ook hebben de nieuwe plannen de steun van de ECA, belangenbehartiger van alle clubs.

De wijzigigen zijn gemaakt om de positieve toekomst van het Europese voetbal op elk niveau veilig te stellen. De UEFA benadrukt voorstander te blijven van een open competitie en sportiviteit op het hele continent.

Ook de nationale competities blijven in de nieuwe opzet belangrijk. De prestaties in de nationale competities moeten de basis zijn voor kwalificatie voor de grote toernooien.

Een nadere invulling aan de hernieuwde Champions League wordt aan het eind van 2021 gegeven. Dit betekent dat de toegangslijst, wedstrijddata, potallocatie, format van de knock-out fase, coëfficiënten en de verdeling van het geld nader bepaald worden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 20:00 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 20:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het format van de Champions League gaat veranderen vanaf seizoen 2024/25. De prestaties in nationale competities blijven van belang voor de kwalificatie.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe