Manchester City wint Champions League 2023 van Inter

Manchester City is voor het eerst winnaar van de UEFA Champions League na een 1-0 overwinning tegen Inter dankzij Rodri's doelpunt in de tweede helft.

Manchester City wint Champions League 2023 van Inter

Samenvatting finale Manchester City - Inter

City navigeerde een ongeslagen pad naar de finale en behaalde daarbij de beste 31 doelpunten van de competitie, dus het was geen verrassing dat ze op de voorste voet begonnen. Inter had echter slechts één doelpunt binnengelaten in zes knock-outwedstrijden en heeft zo lang uitstekend werk geleverd door het sterrenstelsel van aanvallende talenten van hun tegenstanders te verzamelen.

Erling Haaland - die vervolgens buitenspel werd afgevlagd - en Bernardo Silva kwamen beiden dichtbij in de openingsfase, maar het duurde tot de 27e minuut voordat Kevin De Bruyne het slot van de Nerazzurri losmaakte en Haaland een ferm schot op doel maakte; André Onana zat zoals gewoonlijk goed gepositioneerd.

De Bruyne is zo vaak de opperbevelhebber van City, maar de man met 31 assists dit seizoen viel voor rust geblesseerd uit; Het team van Josep Guardiola zou opnieuw moeten nadenken.

Hun geloof werd voor het uur opnieuw op de proef gesteld, Manuel Akanji schatte een pass van Bernardo Silva verkeerd in om Lautaro Martínez toe te staan ​​te bespringen. Bij deze gelegenheid was Ederson alert genoeg om de hoek te sluiten.

Onana had aan de andere kant niet zo'n luxe toen een knappe City-actie ertoe leidde dat de bal net binnen het strafschopgebied naar Rodri viel; De spil op het middenveld van City toonde kenmerkende kalmte bij een zijwaartse voet in de hoek. De treble stond aan.

Inter was echter verre van leeggelopen door achterop te gaan en slechts drie minuten later kwam het bijna op gelijke hoogte, alleen voor Federico Dimarco's lusvormige kopbal die de lat raakte.

De Bruyne's vervanger, Phil Foden, kwam aan de andere kant al snel dichtbij, maar er was nog tijd voor een laatste zenuwslopende aanval voor Guardiola en zijn aanklagers. De kopbal van Romelu Lukaku van dichtbij ketste op de een of andere manier af op de knie van Ederson en de graveur kon voor het eerst de naam van City aan de trofee toevoegen.

Opstellingen Manchester City en Inter

Manchester City: Ederson; Akanji, Ruben Dias, Aké; Stenen (Walker 82), Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne (Foden 36), Gündoğan, Grealish; Haaland

Inter: Onana; Darmian (D'Ambrosio 84), Acerbi, Bastoni (Gosens 76); Dumfries (Bellanova 76), Barella, Brozović, Hakan Çalhanoğlu (Mkhitaryan 84), Dimarco; Martinez, Džeko (Lukaku 57)

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-06-2023 09:38 | Bijgewerkt op: 11-06-2023 09:38 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Manchester City wint de Champions League 2023 door Inter in de finale met 1-0 te verslaan. Dit is de eerste titel voor de Engelsen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport