Real Madrid wint de finale van de Champions League 2021/22

Real Madrid heeft de finale van de Champions League 2021/22 gewonnen. De Spanjaarden wonnen met 0-1 van Liverpool door een doelpunt van Vinicius Junior in de 59e minuut.

Liverpool was de meest overheersende partij in deze finale, maar vonden telkens weer doelman Thibaut Courtois op hun weg. Vlak voor rust dacht Karim Benzema de openingstreffer gemaakt te hebben, maar dit doelpunt werd afgekeurd door de VAR. Na een uur spelen tikte Vinicius Junior de bal van dichtbij binnen, na een voorzet van Federico Valverde.

De finale begon 36 minuten later dan gepland, vanwege ongeregeldheden in en rondom het stadion. De organisatie in Parijs was niet op orde, waardoor veel voetbalfans niet op tijd in het stadion konden komen. 

Opstelling Liverpool - Real Madrid

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson (Keïta 77), Fabinho, Thiago (Firmino 77); Salah, Mané, Luis Díaz (Jota 65)

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić (Ceballos 90); Valverde (Camavinga 86), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo 90+3)

Statistieken en cijfers van Liverpool - Real Madrid

Real Madrid heeft nu twee keer zo vaak de titel gewonnen als de nummer twee op de lijst. AC Milan won de beker 7 maal.

Carlo Ancelottis is de eerste coach ooit die de Chamions League 4 keer weet te winnen. Hij loodste zijn team in totaal 5 keer naar de finale.

Karim Benzema van Real Madrid is topscorer van het toernooi geworden met 15 doelpunten.

Benzema, Carvajal en Modric hebben nu, net als Ronaldo, 5 maal de Champions League finale gewonnen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 29-05-2022 13:21 | Bijgewerkt op: 29-05-2022 13:21 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Real Madrid heeft de finale van de Champions League 2021/22 gewonnen. De Spanjaarden wonnen met 0-1 van Liverpool door een doelpunt van Vinicius Junior.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe