Voorbeschouwing van de Champions League finale 2022

In deze voorbeschouwing van de Champions League finale 2022 lees je alles over Liverpool tegen Real Madrid. Opstelling, vorm, onderlinge resultaten, feiten en meer.

De finale wordt gespeeld door twee teams die het meest succesvol zijn in de geschiedenis van het Europese topvoetbal. Het is de eerste keer dat beide clubs elkaar voor de derde keer treffen in de finale van de Champions League.

Voorbeschouwing en alles over de Champions League finale 2022

Vermoedelijke opstelling Liverpool en Real Madrid

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Keïta; Salah, Mané, Luis Díaz

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Voorgaande onderlinge duels van Liverpool en Real Madrid

Liverpool en Real Madrid hebben al 8 keer tegen elkaar gespeeld. 3 maal won Liverpool, 4 maal Real Madrid en 1 maal werd het een gelijkspel.

  • 2021: Liverpool 0-0 Real Madrid (kwartfinale)
  • 2021: Real Madrid 3-1 Liverpool (kwartfinale)
  • 2018: Real Madrid 3-1 Liverpool (finale)
  • 2014: Real Madrid 1-0 Liverpool (groepsfase)
  • 2014: Liverpool 0-3 Real Madrid (groepsfase)
  • 2009: Liverpool 4-0 Real Madrid (achtste finale)
  • 2009: Real Madrid 0-1 Liverpool (achtste finale)
  • 1981: Liverpool 1-0 Real Madrid (finale)

Vorm van Liverpool en Real Madrid

Liverpool staat op de 2e plaats van de UEFA-ranking, terwijl Real Madrid de 5e plaats bezet. Vorig seizoen schakelde Real Madrid de Engelsen in de kwartfinale uit, waarna het zelf in de halve finale door Chelsea werd uitgeschakeld.

Liverpool is groepswinnaar geworden van poule B. In de knock-out fase werden achtereenvolgens verslagen: Internazionale, Benfica en Villarreal.

Liverpool is vorig seizoen als tweede geëindigd in de Engelse Premier League. Ook heeft het de FA Cup en de League Cup in datzelfde seizoen gewonnen.

Liverpool heeft 9 finales gespeeld, waarvan het er 6 won. De meeste recente titel is uit 2019 na een 2-0 overwinning op Tottenham Hotspur.

Real Madrid is groepswinnaar geworden van poule D. In de knock-out ronden overwonnen de Spanjaarden de volgende clubs: Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City.

Real Madrid werd vorig seizoen kampioen van het Spaanse La Liga.

Real Madrid heeft een record van 16 finales gespeeld, waarvan het er maar liefst 13 won. De meest recente titel is uit 2018 toen men nota bene Liverpool versloeg met 3-1.

Waar is de finale van de Champions League 2022?

De finale van de Champions League is in het Stade de France in Saint-Denis in Frankrijk. Dit is een voorstad van Parijs.

Wanneer en hoe laat is de finale van de Champions League 2022?

De finale is op zaterdag 28 mei 2022 en de aftrap is om 21:00 uur.

Wie is de scheidsrechter van de finale?

Clément Turpin is de scheidsrechter van de finale tussen Liverpool en Real Madrid. De 39-jarige Fransman is al sinds 2010 internationaal scheidsrechter. Het is zijn eerste Champions League-finale, nadat hij in 2018 nog vierde official was.

Scheidsrechter: Clément Turpin (Frankrijk)
Grensrechters: Nicolas Danos, Cyril Gringore (beide Frankrijk)
Vierde official: Benoît Bastien (Frankrijk)
VAR en assistenten: Jérôme Brisard (Frankrijk), Willy Delajod (Frankrijk), Massimiliano Irrati (Italië), Filippo Meli (Italië)

Op welke tv-zender is de Champions League finale 2022?

De Champions League finale 2022 wordt live uitgezonden op Talpa en ESPN.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-05-2022 20:44 | Bijgewerkt op: 24-05-2022 20:44 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In deze voorbeschouwing van de Champions League finale 2022 lees je alles over Liverpool - Real Madrid. Opstelling, vorm, onderlinge resultaten en meer.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon