Wedden op de Champions League doe je zo

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel voetbal toernooien, maar de leukste is toch wel de UEFA Champions League. Elk jaar opnieuw strijden de beste clubs van Europa om de cup. Nederland weet zich ook altijd weer te kwalificeren en momenteel doen er zelfs drie verschillende teams mee. Hierdoor is wedden op de Champions League de afgelopen jaren steeds interessanter geworden onder veel Nederlanders. 

Wedden op de Champions League

De Champions League  

In Europa is de Champions League misschien wel het meest belangrijke voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt. De naam kent zijn origine uit 1992 en de eerste winnaar was Olympique Marseille. Maar het toernooi bestaat al langer en stond eerder bekend onder de naam Europa Cup 1. De eerste keer dat dit toernooi werd georganiseerd was in het seizoen van 1955/56 en Real Madrid wist toen vijf keer achter elkaar te winnen. 

Hoe kom je in aanmerking om mee te doen?

Om mee te kunnen doen aan het toernooi is het noodzakelijk dat je je als club kwalificeert. Je doet dit door te eindigen als een van de beste clubs van je land. Maar hoe hoog je nu precies moet eindigen is echter afhankelijk per land. Zo moet je als team in Engeland, Duitsland, Spanje of Italië ervoor zorgen dat je eindigt bij de beste vier. In Nederland werkt het net even anders en daar moet je echt landskampioen worden. 

Nederland succesvol

Het is Nederlandse clubs in totaal zes keer gelukt om het toernooi te winnen. De eerste keer was het Feyenoord die de prijs naar binnen wist te slepen in het jaar 1970. Hierna was het AFC Ajax die maar liefst in 1971, 1972, 1973 en 1995 wist te winnen. De laatste keer dat een Nederlands team won was PSV in 1988. Dit was dan ook gelijk de laatste keer dat een Nederlands team het zo ver wist te schoppen. 

Manieren om te wedden op de UEFA Champions League

Wedden op de Champions League kan werkelijk waar op tientallen verschillende manieren. Een aantal opties spreken voor zich en sommige hebben nu simpelweg net iets meer uitleg nodig. Onderstaand nemen we de meest voorkomende met je door. 

Wedden op kans

Bij deze optie zet je je geld in op de winnaar van de wedstrijd en split daarbij je winkansen. Normaliter zet je in op één van de drie uitkomsten, bij deze optie kies je voor twee van de drie. Het wedden op deze manier heeft zowel voor- als nadelen. Zo is je winkans een stuk groter, maar daarentegen gaat de quotering weer naar beneden. Wanneer je besluit om een weddenschap te plaatsen is het wel belangrijk om dit te doen bij betrouwbare goksites. Zo weet je zeker dat je als speler veilig bent en kom je ook nog eens in aanmerking voor aantrekkelijke bonussen. 

Draw No Bet

Wanneer je voor Draw No Bet kiest, zorg je net als bij wedden op kans voor een stukje zekerheid. Maar tussen deze twee is wel een duidelijk verschil. Zo is het bij deze optie alleen mogelijk om te wedden op de winnaar. Is het nu het geval dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, dan krijg je automatisch je ingezette geld weer terug. 

Wedden met een handicap

Als laatste bespreken we het wedden met een handicap. Dit is echter wel een moeilijke manier van wedden en in feiten geef je je team een voorsprong of juist een achterstand. Zo geef je je team een denkbeeldige achterstand, dit doe je alleen op het moment dat je zeker weet dat je team gaat winnen. De mogelijkheid ontstaat dus dat de partij waar je je geld op hebt ingezet wint, maar je toch je ingezette geld verliest. 

Quoteringen

De regel is dat hoe eerder je begint met het plaatsen van een weddenschap op een wedstrijd hoe hoger de quoteringen zijn. Wel is het zo dat quoteringen alsmaar blijven veranderen. Denk er bijvoorbeeld aan dat een topspeler geblesseerd raakt tijdens de training. Je kunt er dan wel vanuit gaan dat de kansberekeningen sterk worden beïnvloed hierdoor. 

Naarmate een wedstrijd dichter bij komt, neemt veelal de onzekerheid af en dan het aantal weddenschappen toe. Beweging van quotering wordt voornamelijk veroorzaakt door de drie factoren informatie, tijd en ingezet geld. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-02-2023 14:48 | Bijgewerkt op: 10-02-2023 14:48 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Tegenwoordig zijn er ontzettend veel voetbal toernooien, maar de leukste is de UEFA Champions League. Elk jaar opnieuw strijden de beste clubs om de cup.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

5G van Vodafone