Ziggo Sport verwerft mediarechten voor UEFA-toernooien

Ziggo Sport heeft de exclusieve mediarechten verworven voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. De afspraken met de UEFA gelden voor drie voetbalseizoenen van medio 2024 tot medio 2027 en brengen voor het eerst de belangrijkste Europese clubcompetities onder één dak.

De liefde voor voetbal

Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport, is enthousiast over de overname van de rechten van de UEFA. Hij is van mening dat de beste sportcontent thuishoort op de grootste sportzender van Nederland en dat Ziggo Sport goed gepositioneerd is om die content aan de fans te leveren.

Onderscheidende kijkervaring

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, legt uit dat het verwerven van deze rechten een belangrijk onderdeel is van de strategie van het bedrijf. Ziggo Sport heeft zich altijd onderscheiden door sport in elke huiskamer te brengen en internationaal voetbal is een cruciaal onderdeel van die missie.

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is een gratis sportkanaal voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het biedt een breed scala aan internationale en nationale sportcontent, waaronder voetbal uit LaLiga, Ligue 1, Serie A, de FA Cup en meer. Daarnaast doet Ziggo Sport verslag van de grootste races, waaronder de Formule 1 en MotoGP, maar ook van de mooiste tennis- en golftoernooien.

Gratis streaming voor Nederlandse kijkers

Vanaf seizoen 2024/2025 zijn alle wedstrijden in de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League alleen te zien op Ziggo Sport. Nederlandse wedstrijden kunnen door alle Nederlandse kijkers, ook als ze geen klant zijn van Ziggo, gratis worden bekeken via de Ziggo GO-app. Ook kunnen Ziggo-klanten veel belangrijke wedstrijden kijken op kanaal 14 zonder dat ze een extra voetbalpakket hoeven aan te schaffen.

Ziggo Sport verwerft exclusieve mediarechten voor UEFA-toernooien

Tot ziens RTL en Talpa

Vanaf medio 2024 tot medio 2027 zijn de exclusieve uitzendrechten van de Champions League, de Europa League en de Conference League niet meer te zien op RTL of Talpa. Ziggo Sport krijgt als enige partij de exclusieve rechten voor de drie competities.

Kosten van de mediarechten

De kosten van de mediarechten zijn niet bekendgemaakt. Ziggo Sport is echter de eerste zender die de exclusieve rechten voor alle drie de Europese clubvoetbalcompetities heeft verworven, waarmee het een belangrijke stap is voor het bedrijf.

Conclusie

De verwerving van de exclusieve mediarechten voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League is een belangrijke mijlpaal voor Ziggo Sport. Met de rechten op alle drie de toernooien is Ziggo Sport goed gepositioneerd om de Nederlandse fans de beste kijkervaring en toegang tot de belangrijkste Europese clubvoetbalcompetities te bieden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-11-2022 13:20 | Bijgewerkt op: 10-11-2022 13:20 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Ziggo Sport heeft de exclusieve mediarechten verworven voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie